Zwycięstwo w konkursie Smaki Pilzneńskie – Babcine Receptury
ŚWIĘTO GOLONKI PODKARPACKIEJ Z PILZNA odbyło się w sobotę 19 maja 2018r.
Jednym z punktów programu był konkurs Smaki Pilzneńskie – Babcine Receptury.
Wśród kilku prezentowanych potraw najlepszą wg Jury konkursu okazał się Kućmok, czyli babka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem podana z żurawiną i cukinią duszoną z podgrzybkami. Potrawę przygotowali uczniowie Rzemieślniczej Szkoły Branżowej I Stopnia w Tarnowie pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych z branży gastronomicznej. Dodatkowo uczniowie przygotowali Maczankę Krakowska czyli prababkę hamburgera.
Serdecznie im gratulujemy !!!
Więcej informacji na stronie Facebook- kliknij tu
oraz na stronie: http://www.gospodarkapodkarpacka.pl/