Etap regionalny XXIX edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu

Wyjazd młodzieży Rzemieślniczej Branżowej Szkoły I Stopnia w Tarnowie do Wrocławia na etap regionalny XXIX edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik organizowanego przez Dolnośląską Izbę Rzemieślniczą we Wrocławiu oraz Zespół Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu zakończył się sukcesem.

Dwie uczennice Ciochoń Zuzanna i Taraszka Sandra zostały zakwalifikowane do etapu ogólnopolskiego, natomiast uczennica Izabela Tracz zdobyła bezcenne doświadczenie, które zaprocentuje mamy nadzieję w przyszłym roku.

Celem Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik:

1.     Podnoszenie rangi i jakości kształcenia zawodowego w powiązaniu z potrzebami na wysoko wykwalifikowaną kadrę w cukiernictwie.

2.     Rozwijanie wśród młodzieży zainteresowania cukiernictwem oraz pogłębianie wiedzy i umiejętności w tym zakresie.

3.     Zapoznanie młodzieży z najnowszymi technikami i technologiami w cukiernictwie.

4.     Wyrobienie umiejętności samodzielnego zdobywania wiedzy przez młodzież.

5.     Rozwijanie uzdolnień młodzieży.

6.     Współzawodnictwo indywidualne i międzyszkolne.

 

Serdecznie gratulujemy uczennicom, dziękujemy Pani Renacie Zaucha nauczycielowi teoretycznych przedmiotów zawodowych oraz Pracodawcom