Etap regionalny XXIX edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu
Wyjazd młodzieży Rzemieślniczej Branżowej Szkoły I Stopnia w Tarnowie do Wrocławia na etap regionalny XXIX edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik organizowanego przez Dolnośląską Izbę Rzemieślniczą we Wrocławiu oraz Zespół Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu zakończył się sukcesem.
Dwie uczennice Ciochoń Zuzanna i Taraszka Sandra zostały zakwalifikowane do etapu ogólnopolskiego, natomiast uczennica Izabela Tracz zdobyła bezcenne doświadczenie, które zaprocentuje mamy nadzieję w przyszłym roku.
Celem Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik:
1.Podnoszenie rangi i jakości kształcenia zawodowego w powiązaniu z potrzebami na wysoko wykwalifikowaną kadrę w cukiernictwie.
2.Rozwijanie wśród młodzieży zainteresowania cukiernictwem oraz pogłębianie wiedzy i umiejętności w tym zakresie.
3.Zapoznanie młodzieży z najnowszymi technikami i technologiami w cukiernictwie.
4.Wyrobienie umiejętności samodzielnego zdobywania wiedzy przez młodzież.
5.Rozwijanie uzdolnień młodzieży.
6.Współzawodnictwo indywidualne i międzyszkolne.
Serdecznie gratulujemy uczennicom, dziękujemy Pani Renacie Zaucha nauczycielowi teoretycznych przedmiotów zawodowych oraz Pracodawcom
Szanowny Czytelniku!
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.
ZgodaDowiedz się więcej